Kalle Kaikesta voi kiistellä, kriittisestikkin mutta kohteliaasti ja toisen ajatusta kunnioittaen.

Pääsiäistä pukkaa.

  • Se on sitä lampaan viulua.
    Se on sitä lampaan viulua.

 

Näin pääsiäisen alla sitten piti tuota lammastakin laitella. Siis lampaanviulu savuun kypsentymään.

Viulun maustoin BBQ-kastkkeella, valkosipulilla, tuoretta rosmariinia, thaibasilikaa, siveltynä viulun pintaan.

Sitten vain uuniin, lämpötila 85 astetta ja ajattelin savustusajaksi n 6 tuntia.

Huomenna sitten kylmäsavukalaa.

Siis riittää yhdeksi juhlapyhäksi savusteltavaa.

Tämän kyllä piti tuonne Vapaavuoroon mennä mutta ehkä nyt ette mieltänne pahoita, vaikka se tänne päätyikin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Kuullostaa herkulliselta. Hyvä paikka muistuttaa myös, että vappusima kandee laitella kypsymään mikäli ei tyydy kauppojen simakkeisiin.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Niin, se vappusima. Olen vähän samoilla linjoilla kuin aikanaan täällä esiintynyt "sotahistorioitsija", mutkat suoriksi.
Minun vappusimani on kolme rusinaa, lisättynä 0,5 Viru Valge,
Kuitenkin tämä lampaanviulun valmistaminen savustamalla; mielestäni eräänlainen taiteenlaji, lopputulos ei liene koskaan kaikkien maistajien mielestä "se oikea"; siinäpä se salaisuus.

Toimituksen poiminnat